LiPo batteri UN 3480Hvis du skal sende 100 powerbanks til en kunde i Estland skal du først sikre dig, at der foreligger et 38.3 certifikat på powerbanks’en. Der er ikke krav om, at der skal foreligge et MSDS (Material Safety Data Sheet eller på dansk et sikkerhedsdatablad), men det er ikke unormalt, at det findes. Hvis det findes vil der typisk stå i dette, hvis batteriet er 38.3 testet. Der er ikke krav om, at det skal stå udenpå batteriet, så der er ikke rigtig andet at gøre end at bede producenten dokumentere det.

Næste krav er, at Watt-time angivelsen står udenpå batteriet. Der er ikke krav til, hvordan det skal stå, men et eller andet sted, og sikkert ganske småt skal der stå ex 21,6 Wh. I markedsføringssammenhæng reklamerer man ofte med Ampere-time tallet (Ah), og man kan hurtig omregne til Wh ved for sådan en powerbank at gange med ca. 3,6 V. Uanset skal der stå en Wh-angivelse uden på hver powerbank.

Hver af de 100 powerbanks skal individuelt pakkes ned i en indvendig emballage og være beskyttet mod kortslutning. Hvis de nu allerede ligger i fx en lille gaveæske, så er det rigtig fint.

Så skal de 100 powerbanks pakkes i en kraftig udvendig emballage – her er en ganske almindelig god papkasse rigtig velegnet! Husk, at den samlede vægt af papkassen ikke må være over 30 kg. Hvis du foretrækker at pakke to papkasser med 50 batterier i hver, er det helt fint. Der er ingen begrænsning på, hvor mange kolli du må sende, så længe hvert kolli overholder alle kravene i SP 188.

Papkassen skal tapes godt til, for den skal kunne holde til at blive droptestet fra 1,2 meters højde og lande på alle ledder og kanter uden, at indholdet tager skade. Det er selvfølgelig også i din interesse, at indholdet når frem uden at have taget skade, så sørg nu for at bruge stødabsorberende pakkefyld og lukke kassen rigtig grundigt.

Til sidst skal du sørge for at mærke kassen op med lithiummærket. Mærket skal have teksten ”UN 3480” på sig, og desuden et telefonnummer, man kan kontakte, hvis der sker noget undervejs.

Ovenstående gælder uanset om forsendelsen skal køre eller sejle til Estland, eller en kombination.

Det er en god idé atorientere speditøren eller rederiet om indholdet.
Papkasse med lithiumbatterier

Eksempler

Baggrundsinformation