[widecontent parallax=”yes” background_color=”#000″ centered=”yes” font_color=”#fff” padding_top=”150px” padding_bottom=”250px” font_size=”20px” background_image=”/wp-content/uploads/2018/01/boremaskine-batteri-1200x800px.jpg”]

Lithiumbatterikursus

sendt som farligt gods på vej og sø

 

 

 
[/widecontent]

Lithiumbatterier sendt som farligt gods

Målgruppe

Ansatte i virksomheder, der sender lithiumbatterier eller udstyr med sådanne batterier i. Det kan fx være forsendelse af håndværktøj, laptops, reservebatterier til værktøj eller mobiltelefoner, powerbanks, dataloggere og andet måleudstyr eller apparatur. Det kan også være større batterier som eksempelvis batterier til plæneklippere, droner, videoudstyr, elcykler og lignende.

Lovgivning og lovkrav

Alle, der medvirker til vej- og søforsendelse af farligt gods, skal uddannes efter IMDG-kodens kapitel 1.3 og ADR Konventionens kapitel 1.3, samt afsnit 1.10.2. Alle, der sender små lithiumbatterier med fly skal have modtaget en instruktion heri efter IATA 1.6.

Forudsætninger

Kurset er et grundlæggende kursus, der ikke kræver forudgående kendskab til farligt gods, eller særlige sproglige evner.

Kompetencer & kursusmål

Kurset sætter deltageren i stand til at vurdere, hvorvidt et batteri eller noget apparatur kan sendes efter undtagelsesbestemmelserne for vej-, sø- og flytransport, eller om godset skal håndteres efter de normale farligt gods regler.

Kursisten kan pakke og opmærke, samt udarbejde transportdokumentation for vej- og søtransporter af både små og støre batterier.

Tilfredsstillende kursusdeltagelse vil gøre deltageren i stand til at udarbejde procedurer og instrukser til virksomhedens ansatte, der håndterer små lithiumbatterier, i henhold til kravene i luftfartsbestemmelserne (IATA 1.6), samt sikre opfyldelses af uddannelseskravet i ADR kapitel 1.3 og kapitel 1.10, samt IMDG kodens kapitel 1.3.

Kursusindhold

Kurset er tilrettelagt, så det veksler mellem teori og praktiske opgaver, og har fokus på lithiumbatterier

  • Hvad er farligt gods?
  • Baggrund og filosofi
  • Ansvar og uddannelseskrav
  • Ansvarsfordeling og -roller
  • Batterityper og -risici
  • Identifikation af lithiumbatterier / sikkerhedsdatablad (MSDS)
  • Klassificering og 38.3 godkendelsespapirer
  • Ødelagte og defekte batterier, samt returforsendelser
  • Vej- og søtransport efter SP188
  • Vej- og søtransport som farligt gods herunder udarbejdelse af transportdokument
  • Luftfragt efter Section II
  • Respons ved uheld og hændelser med farligt gods

Undervisningsmaterialer

Der udleveres undervisningsmateriale i form af et kompendium, der efterfølgende kan anvendes som opslagsværk i kursisternes daglige virke.

Varighed

Kurset afholdes som et dagskursus.

Kursusbevis

Der udstedes kursusbevis til alle deltagere efter gennemført kursus. Kursusbevis forudsætter tilfredsstillende deltagelse i kurset.

Praktisk info

Dette kursus er et ADR 1.3 basiskursus med snævert fokus på lithiumbatterier. I tillæg gennemgås reglerne for

[button size=”small” color=”orange” link=”https://www.isikkerhed.dk/kontakt/” target=”_top”]Kontakt os for et godt tilbud![/button]