Et reservebatteri til en bærbar computer er af typen lithiumionbatteri, og det vil næsten med garanti være af typen småbatteri, der kan sendes efter særlig bestemmelse 188 i ADR konventionen.

Batteriet skal være 38.3 godkendt og må ikke være defekt.

Der er tale om et såkaldt løst batteri, som går under UN 3480.

Det skal sikres mod kortslutning (der sidder måske allerede noget tape over batteriets poler?), og så skal det i en indvendig emballage (det ligger sikkert allerede i en forseglet plastpose). Batteriet i posen skal i en kraftig udvendig emballage eksempelvis en papkasse. Kassen skal pakkes og lukkes, så batteriet ligger fast og ikke kan tage skade af at blive tabt på jorden. Der må gerne være andre varer i kassen, så længe disse ikke kan føre til kortslutning af batteriet og ligger lige så fast nedpakket. Kassen må dog ikke veje over 30 kg (det vil Arbejdstilsynet, Postnord eller GLS også gerne undgå).

Kassen kræves mærket med lithiummærket. På mærket skal stå ”UN 3480” og et telefonnummer på en person, der kan redegøre for pakkens indhold og videre håndtering, skulle det blive nødvendigt.

10 computerbatterier til en kunde i Danmark

Det gør ingen forskel om du sender et eller ti batterier af småbatteritypen til en kunde, så længe transporten foregår med bil eller skib (med fly er det anderledes).

Vil du sende 10 batterier til en kunde, kan du fortsat pakke dem i én papkasse, hvis vægten holdes under 30 kg og batterierne er individuTransport kasse med små lithiumbatterier sendt som ADR vejtransportelt pakket i en indvendig emballage. Batterierne må heller ikke kunne ligge og kortslutte sig selv eller hverandre, og de skal fortsat kunne klare droptesten fra 1,2 meters højde.

Eksempler