[widecontent parallax=”yes” background_color=”#000″ centered=”yes” font_color=”#fff” padding_top=”150px” padding_bottom=”250px” font_size=”20px” background_image=”/wp-content/uploads/2018/01/boremaskine-batteri-1200x800px.jpg”]

Lithiumbatterikursus

Små undtagne batterier

 

 

 
[/widecontent]

Lithiumbatterier – små (SP 188 & Section II)

Målgruppe

Ansatte i virksomheder, der sender små lithiumbatterier eller udstyr med sådanne batterier i. Det kan fx være forsendelse af håndværktøj, laptops, reservebatterier til værktøj eller mobiltelefoner, powerbanks, dataloggere og andet måleudstyr eller apparatur.

Lovgivning og lovkrav

Forsendelse af små lithiumbatterier efter undtagelsesbestemmelserne i særligt bestemmelse 188 (ADR og IMDG) kræver kendskab til disse. Alle, der medvirker til forsendelse af samme batterier som luftfragt efter Section II (ICAO/IATA) skal desuden have modtaget en instruktion heri, og virksomheden skal kunne dokumentere indhold heraf.

Forudsætninger

Kurset er et grundlæggende kursus, der ikke kræver forudgående kendskab til farligt gods, eller særlige sproglige evner.

Kompetencer & kursusmål

Kurset sætter deltageren i stand til at vurdere om et batteri eller noget apparatur kan sendes efter undtagelsesbestemmelserne for vej-, sø- og flytransport, eller om godset skal håndteres efter de normale farligt gods regler. Kursisten kan pakke og opmærke, samt formidle relevant dokumentation for forsendelsen af sådanne batterier og udstyr.

Tilfredsstillende kursusdeltagelse vil gøre deltageren i stand til at udarbejde procedurer og instrukser til virksomhedens ansatte, der håndterer små lithiumbatterier, i henhold til kravene i luftfartsbestemmelserne (IATA 1.6)

Kursusindhold

Kurset er tilrettelagt, så det veksler mellem teori og praktiske opgaver, og indeholder blandt andet

  • Regelsæt og definitioner
  • Ansvar og uddannelseskrav
  • Batterityper og -risici
  • Identifikation af lithiumbatterier / sikkerhedsdatablad (MSDS)
  • Klassificering og 38.3 godkendelsespapirer
  • Ødelagte og defekte batterier, samt returforsendelser
  • Vej- og søtransport efter SP188
  • Luftfragt efter Section II
  • Respons ved uheld og hændelser med farligt gods

Undervisningsmaterialer

Der udleveres undervisningsmateriale i form af et kompendium, der efterfølgende kan anvendes som opslagsværk i kursisternes daglige virke.

Varighed

Kurset afholdes som et dagskursus.

Kursusbevis

Der udstedes kursusbevis til alle deltagere efter gennemført kursus. Kursusbevis forudsætter tilfredsstillende deltagelse i kurset.

Praktisk info

Dette kursus kvalificerer ikke som et ADR 1.3 eller IMDG 1.3 basiskursus, men giver et indblik i forsendelse af små, undtagne lithiumbatterier, der kan sendes uden krav til en sådan uddannelse. Alligevel er reglerne så komplicerede, at de kan være svære at følge uden en uddannelse.

Pris for firmakursus 2021

Undtagne lithiumbatterier ADR-IMDG og IATA: 5.500,- ekskl. moms i grundgebyr inkl. 1 person. Yderligere kursister 300,- per person. Varighed ca. 3-4 timer

Ovenstående priser inkluderer kursusmapper, dokumentskabeloner, hotline og kursusbeviser for det tilmeldte antal kursister.
Maksimalt deltagerantal per kursus 12 personer.
Priserne gælder ved kursus-afvikling i Danmark med undtagelse af ikke-brofaste øer, Færøerne og Grønland.
Virksomheden stiller gratis undervisningslokale til rådighed.
Alle kurser tillægges kørsel efter Statens takst med udgangspunkt i Vejle/Billund, tur/retur, samt Brobizz hvis Øst for Storebælt.

Priseksempel ved kursus på virksomhed beliggende i Aalborg for 4 personer
Grundgebyr (inkl. 1 person): 5.500,-
Deltagergebyr (3 x 300,-): 900,-
Kørsel (ca. 350 km): 1.246,-
Total: 7.646,- ekskl. moms

Husk også at se kursuskalenderen over åbne kurser om der findes et åbent kursus i nærheden

[button size=”small” color=”orange” link=”https://www.isikkerhed.dk/kontakt/” target=”_top”]Kontakt os for et godt tilbud![/button]