batteri til e-bikeEn elektrisk cykel, der skal sendes til USA vil skulle håndteres som farligt gods. Batteriet på cyklen er et lithiumionbatteri, og det er garanteret større end 100 Wh, hvorfor alle farligt gods regler skal følges. Hvis man sender cykel og batteri sammen, så skal det klassificeres som UN 3171 batteridrevet køretøj, og man skal følge de respektive pakkeforskrifter for dette UN-nummer. De er faktisk temmelig lempelige (kræver dog særlig uddannelse), men det kan sagtens være, at rederi eller flyselskab stiller særlige betingelser for transporten, så husk en dialog med speditøren!

Ved søfragt sendes cykel inkl. batteri under Special Provision 961 eller 962, der henholdsvis er fritaget eller kun kræver transportdokument. Rederiet kan oplyse om det er den ene eller anden! Og batteriet skal i øvrigt fortsat være 38.3 godkendt og må ikke være defekt.

Luftfragt er forbudt uden særlig uddannelse!

Hvis batteriet sendes for sig er det klassificeret som UN 3480, og grundet størrelsen skal det sendes som farligt gods, hvilket kræver særlig uddannelse både på skib og med fly. På fly må det tilmed kun sendes som Cargo Aircraft Only.

Eksempler