IATA luftfragt

IATA’s gældende regelsæt er i 2018 nået til den 59. version (IATA-DGR 59th Edition), men eftersom den har kunnet bestilles og leveres fra velassorterede boghandler siden oktober 2017 er det naturligt nok, at der allerede bliver publiceret de første rettelsesblade til bogen.

Rettelserne til IATA Dangerous Goods Regulations kaldes “Addendums” og første addendum kom 22. december 2017.

Rettelserne inkluderer traditionelt både rettelser og tilføjelser, og en stor del af disse udgøres lige så traditionelt af nye eller ændrede ‘operator variations’, altså de enkelte flyselskabers særlige regler. Ingen undtagelse denne gang heller. Af dokumentets 16 sider udgør de første 8 sider operator variations. En del af disse knytter sig til lithiumbatterier eller anvendelse af nødtelefonnummer.

Blandt de øvrige ændringer er reguleringen af ‘smart luggage’, der ikke må tjekkes ind med et eventuel batteri monteret (med mindre dette ‘bare’ er et knapcelle batteri). Batteriet skal fjernes fra kufferten og medbringes i kabinen, hvilket gør kufferten knap så ‘smart’ på flyrejser.. Der tilføjes et maksimalt antal PED’s (Portable Electronic Devices) flyrejsende må medbringe, samt fastsættes en øvre grænse for antallet af løse batterier do. Antallet hedder 15 stk. PED’s og 20 stk. batterier, men flyselskabet kan give tilladelse til at medbringe flere.

Ændringerne er umiddelbart gældende, så sørg for at downloade og ajourføre jeres bøger (de elektroniske IATA-værker sørger normalt for selv at downloade ændringerne):

IATA-DGR 59. version Addendum1 (22. december 2017) (pdf)

IATA’s hjemmeside kan man læse en beskrivelse af overvejelser bag introduktionen af grænser for antal PED’s mm.

Similar Posts